Сигналът за изоставения камион и мигрантите в него подава случайно преминаващ мъж.

...
Сигналът за изоставения камион и мигрантите в него подава случайно преминаващ мъж.
Коментари Харесай

Очевидец разказа за трагедията с мигрантите край Локорско

Сигналът за изоставения камион и мигрантите в него подава инцидентно преминаващ мъж. Специално за бТВ по телефона той изясни, че към този момент е дал пояснения пред проверяващите, а те са му забранили за приказва за случая.

" Видях камиона в полето и се досетих защо става дума. Момчетата ме заведоха там. Аз отидох, срещнах се със обстановката и съм уведомил органите ", сподели за бТВ мъжът.

Припомняме, че през вчерашния ден проверяващите споделиха, че оживелите мигранти сами са съумели да излязат от камиона, пресрещнали са инцидентно преминаващ жител и са го помолили за помощ.

Седем са арестуваните по случая, само че информацията все още не е доказана.

Огледите на мястото не престават към този момент 20 часа. Периметърът продължава да е отцепен от полиция. Има към този момент техника, с чиято помощ ще бъде изтеглено транспортното средство след края на огледа от проверяващите органи.

Към момента се знае, че става дума за незаконна активност – каналджийство. Задържани са водачът на транспортното средство и спътника му. " Задържан е собственикът на автомобила по документи, както и действителният подобен. Той към този момент е открит ", сподели още за бТВ Христо Кръстев.

От през вчерашния ден до през вчерашния ден до през днешния ден са претърсени няколко адреса, разпитани са и няколко индивида. Засилено е полицейското наличие в село Чепинци. Там е обискирана едно къща.

Кръстев посочи също по този начин, че евентуално мъжът, който се води притежател по документи, е провел превоза и прекосяването през границата.

Малко по-късно през днешния ден ще стане ясно какви обвинявания ще бъдат повдигнати и на кои от арестуваните лица. В 16 часа се очаква съвместен брифинг на Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР